FAQ
- Jouw vragen, onze antwoorden
- Veelgestelde vragen
Antwoorden
Hoe vaak moet een cv-ketel onderhouden worden?
Elke 18 maanden komen wij het onderhoud uitvoeren van de cv-ketel. Zo voorkom je storingen en voldoe je aan alle veiligheids- en verzekeringsvoorschriften. Wist je dat je verplicht bent elke 2 jaar onderhoud uit te voeren?
Voor welke cv-ketels kan ik een abonnement afsluiten?
Onze abonnementen zijn geschikt voor vrijwel alle soorten en typen cv-ketels, inclusief combiketels van de gerenommeerde merken Nefit, Intergas en Remeha. Twijfel je of jouw ketel in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag met je mee.
Ben ik verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten?
Nee, een onderhoudscontract is niet verplicht. Je kunt ook kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt. Het voordeel van een abonnement is dat je sneller geholpen wordt bij een storing en dat je zelf niet meer hoeft te denken aan het verplichte onderhoud elke twee jaar.
Hoelang duurt cv-ketel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt duurt meestal tussen de 1,5 en 2 uur. Tijdens deze tijd zorgen onze gecertificeerde monteurs ervoor dat je ketel volledig wordt gecontroleerd, gereinigd en opnieuw wordt afgesteld, zodat hij optimaal blijft presteren.
Hoe vul ik de cv-installatie?
Om je cv-installatie goed te laten werken, is het belangrijk dat het waterniveau op peil blijft. Volg deze eenvoudige stappen om je cv-installatie bij te vullen:
1. Schakel de cv-ketel uit: Zet de ketel uit en wacht een paar minuten zodat het systeem tot rust komt.
2. Sluit de vulslang aan: Bevestig de vulslang aan de waterkraan en aan het vulpunt van je cv-ketel. Zorg ervoor dat je de slang eerst met water vult om luchtbellen te voorkomen.
3. Open de kraan: Draai de kraan langzaam open en laat het water stromen. Houd de drukmeter van de ketel in de gaten.
4. Controleer de druk: Vul het systeem totdat de druk tussen 1,5 en 2 bar komt, zoals aangegeven in de handleiding van je cv-ketel.
5. Sluit de kraan en verwijder de slang: Draai de waterkraan dicht, verwijder de vulslang, en controleer of er geen lekkages zijn.
6. Zet de cv-ketel weer aan: Schakel de ketel in en controleer of deze normaal functioneert.
Bekijk onze video voor een stap-voor-stap uitleg, zodat je precies weet hoe het werkt.
Heb je toch vragen of lukt het niet? Bel ons en we helpen je graag verder.
Ik heb een (hybride) warmtepomp, kunnen jullie die ook onderhouden?
Ja, wij bieden onderhoudsabonnementen voor (hybride) warmtepompen. Voor de warmtepompen onderhouden wij de merken Viessmann, Nibe, Panasonic, Mitsubishi, Wolf, Weishaupt en Remeha.
Bij een hybride warmtepomp onderhouden we specifiek het merk Remeha.
Wat is de opzegtermijn van mijn onderhoudsabonnement?
Na de eerste 18 maanden kun je het abonnement maandelijks opzeggen.
Wat verandert in mijn abonnement als mijn cv-ketel 15 jaar oud wordt?
Als je ketel 15 jaar of ouder is dan is het niet mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Heb je een lopend abonnement en is de ketel 15 jaar geworden? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor het onderhoud of het eventueel vervangen van de ketel.
Ik heb een storing, wat nu?
Zit je in de kou? Geen zorgen! Bij ons kun je 24/7 rekenen op snelle hulp. Bel met 0318 – 515529 en bij dringende problemen staat er binnen 24 uur een vakman bij je op de stoep om het probleem op te lossen.
Hoe laat ik de cv-installatie ontluchten?
Het ontluchten van je cv-installatie is belangrijk om storingen en een borrelend geluid in de leidingen te voorkomen. Met deze eenvoudige stappen krijg je jouw installatie snel luchtvrij:
1. Schakel de cv-ketel uit: Zet de cv-ketel uit en laat het water in de leidingen een paar minuten tot rust komen.
2. Pak een ontluchtingssleutel en een doek: Deze heb je nodig om de radiatoren veilig en schoon te ontluchten.
3. Begin bij de laagst gelegen radiator: Werk van beneden naar boven in huis. Zoek het ontluchtingsventiel aan de zijkant van de radiator.
4. Draai het ventiel langzaam open: Gebruik de ontluchtingssleutel om het ventiel een kwartslag te draaien. Je hoort lucht ontsnappen, gevolgd door water.
5. Sluit het ventiel zodra water stroomt: Draai het ventiel weer dicht zodra er een constante waterstroom komt. Vang het water op met een doek.
6. Controleer de waterdruk: Controleer na het ontluchten de druk van je cv-installatie. Vul deze zo nodig bij tot 1,5 à 2 bar.
7. Zet de cv-ketel weer aan: Schakel de ketel in en controleer of alles normaal werkt.
Bekijk onze video voor een duidelijke stap-voor-stap uitleg.
Heb je nog vragen of lukt het niet? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.